Indhold

Dette afsnit beskriver de virksomheder, der er omfattet af reglerne om afgift af bekæmpelsesmidler. Afsnittet indeholder en beskrivelse af reglerne om fjernsalg og om lønarbejde.

Afsnittet indeholder:

  • Oplagshaver
  • Lønarbejde
  • Varemodtager
  • Fjernsalg
  • Anmeldelse til registrering.

Se også

  • Definition: Oplagshaver og oplagshavers rettigheder  E.A.1.4.1
  • Definition: Varemodtager og varemodtagers rettigheder  E.A.1.4.1
  • Fjernsalg, herunder postordresalg og internethandel  E.A.1.4.1
  • Privatpersoner, der indfører eller modtager varer fra udlandet  E.A.1.4.3  
  • Afgift af varer, der modtages fra udlandet E.A.1.4.1
  • Reglerne om registrering af virksomheder  E.A.1.4.1
  • Blanket, der anvendes til anmeldelse af registrering nr. 24.021.

Oplagshaver

Oplagshaver er en virksomhed, der fremstiller eller med henblik på salg modtager varer fra udlandet. Se BEKÆMPAL§§ 2 og 9.

Aftapning eller pakning af varer i de pakninger, hvori midlerne bliver afsat til forbrug, bliver betragtet som fremstilling.

Virksomheder med flere fabrikationsafdelinger kan lade sig registrere under ét.

Virksomheder, der leverer varer engros fra særlige udleveringslagre, som ligger uden for hovedvirksomheden, kan få tilladelse til at registrere disse lagre sammen med hovedvirksomheden. En sådan registrering er bl.a. betinget af, at det almindelige forretningsregnskab bliver ført samlet ved hovedvirksomheden, og at de årlige lageropgørelser bliver foretaget samtidigt for hovedvirksomheden og de på gældende udleveringslagre.

De enkelte afdelinger kan foretage fakturering af udleverede varer.

Oplagshavere kan modtage ubeskattede midler fra andre registrerede virksomheder og fra udlandet, hvis varerne er bestemt til videresalg. Se BEKÆMPAL §§ 3 og 10.

Lønarbejde

►Skattestyrelsen◄ kan efter ansøgning give en oplagshaver tilladelse til at lade større partier af afgiftspligtigevarer fremstille for dennes regning (lønarbejde) i en anden registreret virksomhed (fabrikationsvirksomheden).

►Skattestyrelsen◄ kan samtidig tillade, at den virksomhed, for hvis regning varerne bliver fremstillet, bliver betragtet som fremstiller af varerne,  og at der først betales afgift ved udleveringen af varerne fra virksomhedens eget lager. Tilladelsen forudsætter, at den virksomhed, for hvis regning varerne fremstilles, er eneforhandler af varerne her i landet.

Betingelserne for tilladelsen er i øvrigt:

  • At der ved overførsel af afgiftspligtige materialer til fremstilling af varerne fra virksomheden til fabrikationsvirksomheden skal udstedes overførselsbilag, hvor det tydeligt er anført, at der er tale om ubeskattet overførsel af afgiftspligtige varer.
  • At ►Skattestyrelsen◄ kan foretage eftersyn i lokaler og af regnskaber mv. både i virksomheden og i fabrikationsvirksomheden efter de almindelige regler for registrerede virksomheder.
  • At  varer, som ikke findes ved lageropgørelse  i virksomheden, bliver betragtet som solgte, respektive anvendte til solgte varer.

►Skattestyrelsen◄ kan efter ansøgning også give tilladelse til:

  • At virksomheder, der ikke har erhvervsmæssig fremstilling eller indførsel af afgiftspligtige varer, bliver registreret i de tilfælde, hvor virksomheden er eneforhandler af en vare, som virksomheden lader fremstille for egen regning (lønarbejde) i en anden registreret virksomhed. Tilladelsen til registrering er betinget af, at virksomheden ikke modtager andre afgiftspligtige varer  fra andre registrerede virksomheder.

Varemodtager

Virksomheder, der modtager afgiftspligtige varer fra udlandet, herunder fra andre EU-lande, har pligt til at anmelde sig som varemodtager inden afsendelsen af varerne fra udlandet. Se BEKÆMPAL § 24.

Virksomheder, der indfører eller modtager varer fra udlandet, som ikke er bestemt til videresalg, fx landbrugsvirksomheder og gartnerier, skal registreres som varemodtager.

Erhvervsdrivende, fx en landmand eller gartner, der selv medbringer afgiftspligtige varer fra andre EU-lande til brug i egen bedrift, skal straks efter hjemkomsten angive art og værdi af de medbragte varer til ►Skatteforvaltningen◄ og indbetale afgiften heraf. Se BEKÆMPAL § 25.

Fjernsalg

Virksomheder, som ved fjernsalg sælger afgiftspligtige varer her i landet, og som er registreret efter ML § 47, stk. 1, er omfattet af reglerne og skal registrere sig som varemodtager. Se BEKÆMPAL § 30.

Eksempler er virksomheder, der handler via postordre eller internet.

Anmeldelse til registrering

Anmeldelse til registrering sker på www.virk.dk.