Vareart |
Indhold/sammensætning |
Afsætning/anvendelse |
1 Chokoladebar |
Chokoladeovertrukket stang, der består af en hvid masse, som bl.a. indeholder sukker, mandler, korender, honning samt hvede-, byg- og solsikkekerner. |
I cellofanpakning, der indeholder 4 stænger, emballeret enkeltvis. Angives at være særlig velegnet til sportsfolk og andre, der skal yde en ekstra energikrævende indsats. |
1 Chokolade-creme |
Vegetabilsk olie, kvark, mælketørstof, 3% kakao og kaffe. |
|
1 Chokoladekiks |
Chokoladekiks bestående af 4 lag bagværk, med mellemlag af chokoladecreme. Varen er helt overtrukket med chokolade. Indeholder stivelse, saccharose og mælkefedt. |
Enkeltvis emballeret i papiromslag påtrykt varenavn og indholdsdeklaration. |
1 Dessertsauce |
Et mørkt tyktflydende koncentrat, der består af glucose, invertsukker, sirup, kakao samt smagsstoffer. |
Sælges i plasttuber (250 g), og skal anvendes som dessertsauce til is, desserter og kager. |
1 Hundekiks |
Fremstillet af hvedemel, sukker, vegetabilsk fedt, mælkepulver og benmel. Varen er vitaminiseret og overtrukket med et tyndt lag chokolade. |
Foreligger i detailsalgspakninger påtrykt bl. a., at varen skal anvendes som vitamintilskud til hunde. |
1 Kageindlæg |
Fremstillet af fedtstof, mælk, en emulgator, smøraroma og overtrækschokolade (se også under afgiftsfri varer - nr. 3). |
Afsættes til bagere til brug som indlæg i roulader, lagkager mv. |
1 Romkugler |
Runde kugler (dia. 2 cm og vægt ca. 6,5 g), der er fremstillet uden brug af kageaffald og indeholder sukker, glucose, sirup, dextrose, vegetabilsk fedt, mælkesukker, kakao, vand, soja, mælkepulver, arabigum og jamaicarom (se også under afgiftspligtige varer nr. 10, og afgiftsfri varer nr. 10). |
Emballeret i gennemsigtig plastdåse, der indeholder 160 stk. beregnet til styksalg. |
1 Smørepålæg |
Et kakaoholdigt smørepålæg der fremtræder som en chokoladebrun, blød masse. Består af sukker, vegetabilsk fedtstof, hasselnødder, skummetmælkspulver, kakaopulver (8%), lecitin og smagsstoffer. |
|
2 Dessertsauce |
Fremtræder som en sort tyktflydende væske med lakridssmag, bestående af vand, saccharose. glucose, fedt, stivelse, lakrids, salmiak, konserveringsmiddel mv. |
Sælges i plastflasker (250 g) og skal anvendes som dessertsauce til is. |
3 Creme |
Lys, blød masse, bestående af salatmol, shogunolie, sukker, vand og hasselnøddepasta. |
|
3 Masse |
En gullig masse, der består af jordnødder, gluten, løg, vand og salt. |
Levnedsmiddel til vegetarianere. |
3 Masse, remonce |
En blød, gul masse, som er fremstillet af margarine, sukker og mandelmasse. |
|
4 Kagepynt, "krymmel" |
Fremstillet af saccharose, stivelse, mælkefedt samt tilsat naturlige aroma- og farvestoffer |
Varen anvendes til dekoration af kager |
4 Kornprodukt |
Popcorn (ekspanderet majs) forsynet med et ringe sukkerovertræk. Fremstillet af majs, sukker flydende glucose, smør, salt og vegetabilsk olie. |
I detailsalgsemballager med 21 g, 42 g og 100 g. |
4 Morgenmad |
Orangefarvede kugler (dia. 1 cm), der er fremstillet af formalet majs og havre, som efter extrudering er tørret. Kuglerne er derefter sprøjtet med orange juice (koncentreret) og endelig sprøjtet (douchet) med en sukkeropløsning. Melmassen er tilsat farve. |
Emballeret i detailsalgspakninger (250-500 g) og udbudt som et produkt, der skal spises med mælk til morgenmåltidet. |
5 Tyggegummi |
Tyggegummi med cariesforebyggende og spytstimulerende egenskaber.Sælges gennem apotekerne. |
Produktet er ikke optaget i det i lægemiddellovens kap. 4 omhandlede specialitetsregister. |
5 Tyggetabletter |
Tyggegummi. |
Produktet er optaget i det i lægemiddellovens kap. 4 omhandlede specialitetsregister, men sælges ikke kun gennem apotekerne. |
6 Kandiserede frugter |
Frugtstang med maracuja. Sammensat af dadel, korender, maracuja, abrikoser, æbler, hvedemel og sojaolie. Varen er forsynet med et overtræk af "sukkerfrit johannesbrød", bestående af palmekerneolie, johannesbrød-kernemel, sojamel, vanille og sojalecitin. |
|
8 Vaffel |
Tynd vaffelbund med nougatcreme og overtræk af mørk chokolade eller flødechokolade. |
|
8 Vaffel |
To vafler med mellemlag af en hvid skumagtig masse, hvis kanter er dækket af et tyndt lag overtrækschokolade. |
|
8 Vaffel |
Sprød vaffelrulle (dia. 2 cm og 5 cm lang), hvor den ene halvdel er overtrukket med mørk chokolade. |
Sælges som "Sprøde vaffelruller med chokolade". |
9 Bøf |
Cirkelrund kagebund med skumtop, overtrukket med chokolade, der enten indeholder flager af hasselnødder eller er overdrysset med kokosmel. |
Sælges direkte fra detailbageri. |
10 Biskuiter |
Firkantede biskuiter, der er forsynet med ca. ½ mm tykt chokoladeovertræk også på bunden. |
|
10 Dessertsauce |
Lys brun tyktflydende væske nærmest med karamelsmag, bestående af saccharose, vand, fedt, glucose, stivelse, mælkefedt, hasselnødder, konserveringsmiddel m.m. |
Sælges i plastflasker (250 g) og skal anvendes som dessertsauce til is. |
10 Energibarre |
Brun masse med hvidt overtræk. Fremstillet af bl.a. druesukker, tørrede frugter, planteekstrakter, vegetabilsk fedt, saccharose, ris, havregryn, mælkepulver og mandler. |
Markedsføres gennem sportsforretninger og helsekostbutikker som særlig ernæring til idrætsfolk. |
10 Frugtstang |
Frugtstang (ca. 11 x 3 x 1 cm), der fremtræder som frugtmasse i forskellige brunlige nuancer og angives at bestå af bl.a. råsukker eller brun farin, tørrede frugter, skummetmælk og tilsætningsstoffer. |
|
10 Frugtstang |
Frugtstang med nødder, 45 g. Sammensat af malt, hasselnødder, dadel, hvedemel og estragoneddike. Varen er forsynet med et overtræk af "sukkerfrit johannesbrød" bestående af palmekerneolie, johannesbrød-kernemel, sojamel, vanille og sojalecitin. |
Emballeret enkeltvis og markedsført som sundt mellemmåltid. |
10 Kage |
Ruller (7 cm lange), der er fuldt overtrukket med grøn marcipan, og hvis ender er dyppet i chokolade. Består af marcipan, sukker, hvedemel, margarine, kakao, havregryn, majsstivelse, æg, aromastoffer m.m. |
Sælges i cellofanpakninger, der indeholder 6 stk á 33 g. Betegnes som kakaokager med konfektmasseovertræk. |
10 Kage |
Cirkelrund kage (dia. ca. 3 cm i diameter), med flad underside og hvælvet overside. Består af hvedeklid, kakao, fedt, sukker, glucosesirup mm samt orangeolie/pebermynteolie. |
|
10 Kokosstænger |
Stænger med flad underside og hvælvet overside. Fremstillet ved ovnbagning af dej og forsynet med overtrækschokolade og kokosdrys, idet den flade underside dog kun er delvis dækket. |
Sælges enkeltvis i pakninger som er af lignende karakter og udstyr som gængse chokoladeafgiftspligtige varer. |
10 Pulver |
Består af johannesbrødmel fremtræder som et fint brunt pulver, der behandlet på rette måde ser ud som og smager som chokolade. |
|
10 Remonce-masse med mandel |
En blød, gul masse, som er fremstillet af margarine, sukker og æblemarmelade i forholdet 2-2-1 med tilsætning af 2 g benzaldehyd (kunstig bittermandelolie). |
Varerne påtænkes leveret til bagerier til brug som indlæg i wienerbrød mv. |
10 Remonce-masse i pulverform |
Et groft, gult pulver, som er fremstillet af sukker, sojaprotein, sojaolie, kartoffelmel, stivelse og mandelaroma. |
Varen anvendes ved at blande 5 dele pulver og 2 dele vand til en lind grød. |
10 Romkugler |
Runde kugler (dia. 3 cm og vægt 20 g), der er fremstillet af kageaffald med tilsætning af marmelade, kakao, romessens og overtrukket med fedtglasur og krymmel (se også under afgiftspligtige varer nr. 1, og afgiftsfri varer nr. 10). |
Sælges i pakninger med 50 stk. beregnet til styksalg i konfektureforretninger, kiosker o.l. |
10 Roulade |
En roulade ca. 3 cm i diameter og 7 cm lang, der er helt overtrukket med chokolade. Overtrækket er dog tyndere i bunden end på de øvrige sider. |
Varen er indpakket i stanniol og emballeret i en detailsalgsæske, der indeholder 6 stk. af varen. |
10 Smørepålæg |
En brun masse, der bl.a. består af sukker, mælketørstof og mælkefedt og endvidere tilsat vitaminer og glucose. |
Emballeret i detailsalgsglas (300 g) og skal anvendes som smørepålæg. |
10 Trøffelstænger |
En stand, der består af vaffelbundsaffald, kokosaffald blandet med chokoladesmuld, skumvare-, chokolade- og popcornaffald. Varen er med undtagelse af bunden forsynet med et overtræk bestående af fedt, kakao og flormelis. |
|