Følgende varer er afgiftspligtige:

Vareart Indhold/sammensætning Afsætning/anvendelse
1
Chokoladebar
Chokoladeovertrukket stang, der består af en hvid masse, som bl.a. indeholder sukker, mandler, korender, honning samt hvede-, byg- og solsikkekerner. I cellofanpakning, der indeholder 4 stænger, emballeret enkeltvis. Angives at være særlig velegnet til sportsfolk og andre, der skal yde en ekstra energikrævende indsats.
1
Chokolade-creme
Vegetabilsk olie, kvark, mælketørstof, 3% kakao og kaffe.  
1
Chokoladekiks
Chokoladekiks bestående af 4 lag bagværk, med mellemlag af chokoladecreme. Varen er helt overtrukket med chokolade. Indeholder stivelse, saccharose og mælkefedt. Enkeltvis emballeret i papiromslag påtrykt varenavn og indholdsdeklaration.
1
Dessertsauce
Et mørkt tyktflydende koncentrat, der består af glucose, invertsukker, sirup, kakao samt smagsstoffer. Sælges i plasttuber (250 g), og skal anvendes som dessertsauce til is, desserter og kager.
1
Hundekiks
Fremstillet af hvedemel, sukker, vegetabilsk fedt, mælkepulver og benmel. Varen er vitaminiseret og overtrukket med et tyndt lag chokolade. Foreligger i detailsalgspakninger påtrykt bl. a., at varen skal anvendes som vitamintilskud til hunde.
1
Kageindlæg
Fremstillet af fedtstof, mælk, en emulgator, smøraroma og overtrækschokolade (se også under afgiftsfri varer - nr. 3). Afsættes til bagere til brug som indlæg i roulader, lagkager mv.
1
Romkugler
Runde kugler (dia. 2 cm og vægt ca. 6,5 g), der er fremstillet uden brug af kageaffald og indeholder sukker, glucose, sirup, dextrose, vegetabilsk fedt, mælkesukker, kakao, vand, soja, mælkepulver, arabigum og jamaicarom (se også under afgiftspligtige varer nr. 10, og afgiftsfri varer nr. 10). Emballeret i gennemsigtig plastdåse, der indeholder 160 stk. beregnet til styksalg.
1
Smørepålæg
Et kakaoholdigt smørepålæg der fremtræder som en chokoladebrun, blød masse. Består af sukker, vegetabilsk fedtstof, hasselnødder, skummetmælkspulver, kakaopulver (8%), lecitin og smagsstoffer.  
2
Dessertsauce
Fremtræder som en sort tyktflydende væske med lakridssmag, bestående af vand, saccharose. glucose, fedt, stivelse, lakrids, salmiak, konserveringsmiddel mv. Sælges i plastflasker (250 g) og skal anvendes som dessertsauce til is.
3
Creme
Lys, blød masse, bestående af salatmol, shogunolie, sukker, vand og hasselnøddepasta.  
3
Masse
En gullig masse, der består af jordnødder, gluten, løg, vand og salt. Levnedsmiddel til vegetarianere.
3
Masse, remonce
En blød, gul masse, som er fremstillet af margarine, sukker og mandelmasse.  
4
Kagepynt, "krymmel"
Fremstillet af saccharose, stivelse, mælkefedt samt tilsat naturlige aroma- og farvestoffer Varen anvendes til dekoration af kager
4
Kornprodukt
Popcorn (ekspanderet majs) forsynet med et ringe sukkerovertræk. Fremstillet af majs, sukker flydende glucose, smør, salt og vegetabilsk olie. I detailsalgsemballager med 21 g, 42 g og 100 g.
4
Morgenmad
Orangefarvede kugler (dia. 1 cm), der er fremstillet af formalet majs og havre, som efter extrudering er tørret. Kuglerne er derefter sprøjtet med orange juice (koncentreret) og endelig sprøjtet (douchet) med en sukkeropløsning. Melmassen er tilsat farve. Emballeret i detailsalgspakninger (250-500 g) og udbudt som et produkt, der skal spises med mælk til morgenmåltidet.
5
Tyggegummi
Tyggegummi med cariesforebyggende og spytstimulerende egenskaber.Sælges gennem apotekerne. Produktet er ikke optaget i det i lægemiddellovens kap. 4 omhandlede specialitetsregister.
5
Tyggetabletter
Tyggegummi. Produktet er optaget i det i lægemiddellovens kap. 4 omhandlede specialitetsregister, men sælges ikke kun gennem apotekerne.
6
Kandiserede frugter
Frugtstang med maracuja. Sammensat af dadel, korender, maracuja, abrikoser, æbler, hvedemel og sojaolie. Varen er forsynet med et overtræk af "sukkerfrit johannesbrød", bestående af palmekerneolie, johannesbrød-kernemel, sojamel, vanille og sojalecitin.  
8
Vaffel
Tynd vaffelbund med nougatcreme og overtræk af mørk chokolade eller flødechokolade.  
8
Vaffel
To vafler med mellemlag af en hvid skumagtig masse, hvis kanter er dækket af et tyndt lag overtrækschokolade.  
8
Vaffel
Sprød vaffelrulle (dia. 2 cm og 5 cm lang), hvor den ene halvdel er overtrukket med mørk chokolade. Sælges som "Sprøde vaffelruller med chokolade".
9
Bøf
Cirkelrund kagebund med skumtop, overtrukket med chokolade, der enten indeholder flager af hasselnødder eller er overdrysset med kokosmel. Sælges direkte fra detailbageri.
10
Biskuiter
Firkantede biskuiter, der er forsynet med ca. ½ mm tykt chokoladeovertræk også på bunden.  
10
Dessertsauce
Lys brun tyktflydende væske nærmest med karamelsmag, bestående af saccharose, vand, fedt, glucose, stivelse, mælkefedt, hasselnødder, konserveringsmiddel m.m. Sælges i plastflasker (250 g) og skal anvendes som dessertsauce til is.
10
Energibarre
Brun masse med hvidt overtræk. Fremstillet af bl.a. druesukker, tørrede frugter, planteekstrakter, vegetabilsk fedt, saccharose, ris, havregryn, mælkepulver og mandler. Markedsføres gennem sportsforretninger og helsekostbutikker som særlig ernæring til idrætsfolk.
10
Frugtstang
Frugtstang (ca. 11 x 3 x 1 cm), der fremtræder som frugtmasse i forskellige brunlige nuancer og angives at bestå af bl.a. råsukker eller brun farin, tørrede frugter, skummetmælk og tilsætningsstoffer.  
10
Frugtstang
Frugtstang med nødder, 45 g. Sammensat af malt, hasselnødder, dadel, hvedemel og estragoneddike. Varen er forsynet med et overtræk af "sukkerfrit johannesbrød" bestående af palmekerneolie, johannesbrød-kernemel, sojamel, vanille og sojalecitin. Emballeret enkeltvis og markedsført som sundt mellemmåltid.
10
Kage
Ruller (7 cm lange), der er fuldt overtrukket med grøn marcipan, og hvis ender er dyppet i chokolade. Består af marcipan, sukker, hvedemel, margarine, kakao, havregryn, majsstivelse, æg, aromastoffer m.m. Sælges i cellofanpakninger, der indeholder 6 stk á 33 g. Betegnes som kakaokager med konfektmasseovertræk.
10
Kage
Cirkelrund kage (dia. ca. 3 cm i diameter), med flad underside og hvælvet overside. Består af hvedeklid, kakao, fedt, sukker, glucosesirup mm samt orangeolie/pebermynteolie.  
10
Kokosstænger
Stænger med flad underside og hvælvet overside. Fremstillet ved ovnbagning af dej og forsynet med overtrækschokolade og kokosdrys, idet den flade underside dog kun er delvis dækket. Sælges enkeltvis i pakninger som er af lignende karakter og udstyr som gængse chokoladeafgiftspligtige varer.
10
Pulver
Består af johannesbrødmel fremtræder som et fint brunt pulver, der behandlet på rette måde ser ud som og smager som chokolade.  
10
Remonce-masse med mandel
En blød, gul masse, som er fremstillet af margarine, sukker og æblemarmelade i forholdet 2-2-1 med tilsætning af 2 g benzaldehyd (kunstig bittermandelolie). Varerne påtænkes leveret til bagerier til brug som indlæg i wienerbrød mv.
10
Remonce-masse i pulverform
Et groft, gult pulver, som er fremstillet af sukker, sojaprotein, sojaolie, kartoffelmel, stivelse og mandelaroma. Varen anvendes ved at blande 5 dele pulver og 2 dele vand til en lind grød.
10
Romkugler
Runde kugler (dia. 3 cm og vægt 20 g), der er fremstillet af kageaffald med tilsætning af marmelade, kakao, romessens og overtrukket med fedtglasur og krymmel (se også under afgiftspligtige varer nr. 1, og afgiftsfri varer nr. 10). Sælges i pakninger med 50 stk. beregnet til styksalg i konfektureforretninger, kiosker o.l.
10
Roulade
En roulade ca. 3 cm i diameter og 7 cm lang, der er helt overtrukket med chokolade. Overtrækket er dog tyndere i bunden end på de øvrige sider. Varen er indpakket i stanniol og emballeret i en detailsalgsæske, der indeholder 6 stk. af varen.
10
Smørepålæg
En brun masse, der bl.a. består af sukker, mælketørstof og mælkefedt og endvidere tilsat vitaminer og glucose. Emballeret i detailsalgsglas (300 g) og skal anvendes som smørepålæg.
10
Trøffelstænger
En stand, der består af vaffelbundsaffald, kokosaffald blandet med chokoladesmuld, skumvare-, chokolade- og popcornaffald. Varen er med undtagelse af bunden forsynet med et overtræk bestående af fedt, kakao og flormelis.