En anmodning om genoptagelse skal indgives og effektueres ved den myndighed, der sidst har truffet realitetsafgørelse i sagen. ►Det bemærkes, at en anmodning om genoptagelse nu skal indgives elektronisk via www.skat.dk/tastselv.◄x
SKAT har kompetencen til at træffe afgørelse om ordinær ►og ekstraordinær ◄genoptagelse og anmodningen skal indgives til SKAT.
SKAT har ikke kompetence til at træffe afgørelse, i det omfang Skatterådet, Landsskatteretten, Skatteankeforvaltningen eller et ankenævn har taget stilling. Se SFL § 14, stk. 1, nr. 2.
Hvis en ansættelse er påklaget og behandlet af en klageinstans, skal anmodning om genoptagelse indgives til den pågældende klageinstans, der skal behandle anmodningen efter de regler, der gælder herfor.
Hvis en anmodning om genoptagelse fremsendes til den forkerte myndighed inden fristen, er myndigheden forpligtet til at videresende anmodningen til den kompetente myndighed. En anmodning, der er fremsendt til en forkert myndighed inden fristen, anses for rettidig, selvom den først er fremme ved rette myndighed efter fristens udløb. Se FVL § 7, stk. 1.
Hvis SKAT eller klageinstansen bliver anmodet om at genoptage sin egen afgørelse inden klagefristen udløber bliver klagefristen suspenderet. Klagefristen løber videre fra det tidspunkt, hvor den nye afgørelse er meddelt parten. Fristen er dog altid mindst 14 dage. Se FVL § 20, stk. 3. Se afsnit A.A.10.2.2.1.